Via deze pagina hebt u toegang tot artikelen en publicaties in het kader van mijn maatschappelijke activiteiten als consultant en dialoogfacilitator. 

 

Boekpresentatie a.s. 5 april

in de Theodora-kapel te Zwolle

Welkom!

Uitn. LmdS  20200405 

De kathedraal van Chartres

Schermafbeelding 2019 06 08 om 11.29.48Sinds 2016 organiseer ik samen met mijn vriend Jan Willem Kirpestein uitstapjes naar de kathedraal van Chartres.

Met een klein gezelschap verblijven we daar een weekend en we vertellen u daar van alles over de geestelijke achtergrond van deze bijzondere kathedraal. De reacties van alle deelnemers in de afgelopen jaren zijn onverdeeld: ‘indrukwekkend'. Of zelfs ‘life-changing’. En het maakt daarbij niet uit of je musicus, historicus, kunstenaar of stratenmaker bent; en of je religieus bent of juist helemaal niet.
Lees de flyer en kijk eens of dit iets voor jou zou kunnen zijn; op je eigen weg door het leven.

We maken deze reis sowieso eenmaal per jaar. De datum en de kosten daarvoor vind je in de flyer (klik op de foto).
Los daarvan zijn we beschikbaar voor extra reizen. Heb je daar belangstelling voor, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we overleggen over de mogelijkheden.

 Publicatie:

boekkleinDe terugkeer van de mens, uit de ban van het cartesiaanse denken. Essays over waarden en normen.Onder redactie van Bart Gijsbertsen en Jan Willem Kirpestein.

In allerlei kringen wordt opnieuw gediscussieerd over normen en waarden. "Ethiek in opkomst", kopte een dagblad onlangs zelfs. Lange tijd is dit gesprek in onze cultuur taboe geweest. Maar er is breed in onze samenleving een gevoel ontstaan, dat we bij alle ontwikkelingen en verworvenheden onderweg iets verloren hebben dat we nu node missen. Woorden en symbolen lijken leeg te zijn geworden, en alles in het leven lijkt beoordeeld te worden op functionaliteit. Hoe is dat zo gekomen? En hoe kan het ook anders?

Aan zestien mensen in verschillende sectoren van de samenleving werd de vraag gesteld in hoeverre zij lijden aan het "metafysisch vacuüm" waarin onze cultuur verkeert. En hoe zij daarmee omgaan. Uit hun antwoorden blijkt pas goed hoe groot de crisis is. Op allerlei terrein, ook in de theologie, blijken we de gevangene te zijn geworden van een bepaalde manier van denken. "Cartesiaans", zo wordt deze manier van denken voorlopig gedefineerd. Om deze denktrant te doorbreken, zullen heel wat machtsstructuren moeten worden ontmanteld. Maar met minder kunnen we niet toe, willen we onze democratische samenleving redden. Meer nog: de schrijvers zetten "de terugkeer van de mens" in het geheel van de schepping op de agenda.

Boekencentrum, Zoetermeer 1999

Deze uitgave is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar. Onder deze pagina is deze wel te downloaden.

 

 

Overzicht van belangrijkste data en functies in de maatschappij:

2000-heden Consultancy De Kleine Prins; coaching en counseling met een ethische invalshoek
   
2000-2005 Mede-oprichter en bestuurslid (v/h secretaris) van de Encounter of Worldviews Foundation towards a global ethos (Stichting Levensbeschouwingen in Dialoog naar een mondiaal ethos)
   
2003-2005 Lid van de Turner-groep 'Facilitators for existential dialogue', getraind door o.a. Phil Lane Jr. - www.4worlds.org/index.htm
   
2005-2007 Medeoprichter en bestuurslid van de World Dialogue Foundation